Već smo bezbroj puta čuli izreku da ko jednom dođe u Beograd, uvek se u ovaj grad vrati. Međutim, ova izjava je ujedno i činjenica, zato što pre svega strani gosti, a zatim i domaći turisti, ističu da su se retko gde provodili kao u srpskoj prestonici.

Da ovo nisu samo fraze, potvrđuje i porast broja posetilaca Beograda, od kojih se bez izuzetka mogu čuti pohvale pre svega srdačnosti i druželjubivosti Beograđana, dobra ponuda različitih manifestacija i odličnog, a jeftinog, smeštaja, prvenstveno kada su u pitanju apartmani u Beogradu. Srpsku prestonicu možda bi najbolje bilo posetiti leti, kada mnogi događaji pokreću ovaj grad, a mi izdvajamo nekoliko najznačajnijih.

BELEF – Beogradski letnji festival

Jun i jul rezervisani su za brojne manifestacije Beogradskog letnjeg festivala, koji posebno privlači ljubitelje kulturnog turizma. Dva najtoplija beogradska letnja meseca rezervisana su za brojne tribine, pozorišne predstave, izvedbe klasične muzike i izložbe, koje se mahom održavaju napolju na različitim gradskim tačkama, pretežno na Kalemegdanu kao srcu grada u toku dugog, toplog leta. Kao posebnu preporuku treba izdvojiti BELEF – ove muzičke koncerte, koji privlače veliki broj posetilaca i uživalaca klasične muzike.

SVIBOR – Srednjovekovne viteške borbe

Krajem juna, održava se SVIBOR, takmičenje u srednjovekovnim viteškim borbama, koje predstavlja pravu poslaticu za sve one koji vole duh prohujalih vremena, dobro poznaju istoriju i uživaju u pričama o vitezovima. Kalemegdan će i ove godine biti poprište borbi, te će ovaj događaj ponovo biti izveden u utvrđenju koje je i autentični istorijski spomenik. Ako želite da putujete kroz vreme, dođite krajem juna u Beograd i iskoristite idealnu priliku za korišćenje vremeplova.

Beer fest

Kraj avgusta je već tradicionalno rezervisan za beogradski letnji Festival piva, koji je prerastao u prepoznatljiv simbol srpske prestonice. U toku pet do sedam avgustovskih dana beogradsko Ušće se pretvara u svet u malom: na štandovima se mogu probati sve moguće vrste i brendovi piva, luna – park je tu da zabavi i najmlađe i one malo starije, a ponuda hrane je na zavidnom nivou. Naravno, Beer fest pre svega prati odlična muzika i izbor izvođača, kako iz regiona, tako i svetski poznatih zvezda. Činjenica da broj posetilaca raste svake godine, te da je prošlogodišnji festival ugostio čak 800 000 posetilaca i preko 60 muzičara, dovoljan je razlog da postanete deo jednog od najveselijih beogradskih događaja.

Smeštaj – apartmani Beograd

Jedno od pitanja koje svakako morate rešiti jeste i pitanje smeštaja u Beogradu, koji doduše nudi mnoge povoljnosti i pogodan je i za one sa plitkim džepom, ali ima i veliku ponudu. Bilo da Vaš izbor budu hoteli, hosteli ili apartmani u Beogradu, znajte da izbor možete bez velikog pritiska napraviti dovoljno unapred, prostim biranjem onoga što vam najviše odgovara na mnogobrojnim sajtovima beogradskog smeštaja. Za one kojima je potrebna sloboda u okviru aranžmana, te kuhinja u kojoj će sami spremati jelo, najbolji izbor predstavljaju apartmani. Beograd poseduje sve vrste ovog tipa smeštaja, od luksuznih do onih za jednu ili više osoba, svi su opremljeni kuhinjama i kupatilom i internet konekcijom, a možete ih birati i prema delovima grada. Apartmani u Beogradu predstavljaju srednje rešenje između hostela i hotela – finansijski su povoljni kao hosteli, a pružaju istu ili veću udobnost od hotela. 

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime