Nekoliko bitnih stvari za muškarce, koji se pripremaju da zaprose svoju izabranicu. Ako želite da vašu partnerku učinite srećnom i želite da zauvek pamti trenutak kada ste je zaprosili veoma je važno da obratite pažnju na sve detalje, naročito na vereničko prstenje.

 

Tradicionalno je to uglavnom prsten sa jednim dragim kamenom, ali danas već postoji veoma široki izbor raznovrsnih prstenja. Tokom veridbe se ovaj prsten stavlja na levu ruku, a prilikom sklapanja braka premešta na desnu ruku.

Kakav prsten bi joj se svideo?

Pre kupovine prstena je veoma važno obratiti pažnju na sledeće:

Jedna od najbitnijih stvari na koje muškarac mora dobro da obrati pažnju je vrsta nakita, koji preferira njegova partnerka. U ovom slučaju najčešće je merodavan stil nakita, koji ona najčešće nosi na ruci; da li je to model moderne, ali jednostavne forme ili komad koji privlači pažnju. Ovo je prvi veliki korak za odabir idealnog prstena. Sledeći korak se odnosi na odabir odgovarajuće boje prstena. Postoje žene, koje isključivo preferiraju samo belo ili samo žuto zlato, pa je veoma važno da se vereničko prstenje bira uskladu sa tim.

Šta bi joj najbolje stajalo na ruci?

Kao i kod oblačenja tako i kod prstenova postoje određena pravila:

  • Izduženi dijamant poput marquise ili dijamant ovalnog brušenja optički izdužavaju kratke prste.
  • Širi i veći prstenovi skraćuju dugačke prste, pa se stoga preporučuju ženama, kojeimaju duže prste.

Neadekvatno odabran prstena za određeni tip šake, može u potpunosti da potisne svu lepotu prstena. Npr. jedan ekstreman dizajn može potpuno da ostane neprimetan na ruci sa dugačkim prstima, jer se previše naglašava njegova dimenzija i prsten će delovati mnogo manjim od svoje stvarne veličine.

Prsten treba birati u skladu sa životnim stilom partnerke Prilikom odabira prstena nije bitno samo odabrati veličinu, oblik i boju, nego je veoma važno voditi računa i tome da sam izgled prstena bude u skladu i sa načinom života partnerke. Ako ona npr. radi na nekom mestu gde bi se neki ekstreman prsten previše isticao i bio neprikladan, svakako treba odabrati prsten, koji će biti manje uočljiv. Takođe treba voditi računa o tome da dizajn i forma bude takva da je ne ometaju u obavljanju njenih svakodnevnih aktivnosti (da ne zapinje u odeću, da teško može da se čisti itd.) 

Kako joj izmeriti debljinu prstiju?

Muškarcima često predstavlja problem određivanje veličine prstena, naročito u slučaju kada veridba treba da bude iznenađenje. U ovakvim slučajevima se preporučuje da se izmeri veličina njenog već nekog postojećeg prstena.


Većina vas sad sigurno negoduje, jer ne razume zašto smo mi žene toliko komplikovane i zašto stvaramo toliku gužvu oko jednog običnog prstena. Većina vas, sigurna sam nikad nije obraćalo pažnju na ove sitne detalje, ali ako zaista želite da prosidbu učinite nezaboravnim, kupite joj prsten kakav zaslužuje, koji će joj se svideti, lepo stajati na ruci i koji će ponosno pokazivati svima oko sebe.

Izvorni link: http://burmenakit.com/

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime