Zašto su zubni implanti često prvi i jedini izbor većine pacijanata koji žele da zamene oštećen zub? U daljem tekstu ćemo navesti par razloga koji će vas uveriti da su prednosti ovog tretmana zaista velike.

Zubni implanti su najsličnija zamena zdravim, prirodnim zubima.Jaki i stabilni, zubni implanti čine odličnu zamenu vaših zuba, jer postižu fantastične rezultate koji vam omogućavaju da imate zub koji izgleda i koji će se prilagoditi vašoj vilici kao prirodan zub. Zubni implant će vam omogućiti poboljšano i prirodno funkcionisanje. Drugi tretmani mogu dovesti do deformacije kosti što vas može sprečiti da  normalno jedete, smejete se, pričate i obavljate ostale uobičajene životne aktivnosti.

Zubni implanti čine trajno rešenje vaših problema. Tradicionalni, dentalni mostovi uglavnom traju samo od 5 do 7 godina, a uz adekvatnu negu i održavanje čak i do 10 godina, ali svakako u jednom trenutku moraju biti zamenjeni novim. Dentalni implanti samo s vremena na vreme zahtevaju malo prilagođavanje i traju doživotno.

Prirodan oblik vašeg lica i osmeh se neće vizualno izmeniti nakon izgradnje zubnih implanata. Lice osoba kojima fale zubi može lako izgubiti oblik i tonus i izgledati ispijeno i tužno. Zubni implanti će vam omogućiti da zadržite normalan izgled vilice i celog lica, a vaš osmeh će pleniti gde god se okrenete.

Zubni implanti štite zdravlje i kostiju vaše vilice.U slučajevima kada vam ispadne jedan ili više zuba, može doći do deformacije viličnih kosti kao i mnogih drugih zdravstvenih problema. Kada nemaju potporu u zdravim zubima, vilična kost može početi da gubi jačinu i formu. Dentalni implanti čine adekvatnu potporu vašim viličnim kostima, stimulišu njihov rast i sprečavaju njihovo slabljenje.

 

Više ne morate čuvati vaše zube u čaši.Zubni implanti implanti vam omogućavaju da čuvate vaše zube tamo i gde im je i mesto, u ustima. Više ne morate brinuti gde ste ih ostavili, da se ne polome i slično. Negu o vašim zubima možete voditi kao i ranije kada ste imali zdrave zube.

Možete tečno govoriti.Kada nosite veštačku vilicu možete naići i na probleme u komunikaciji ukoliko vam se vilica pomera u ležištu. Sa zubnim implantima ovaj problem sigurno nećete imati.

Možete jesti svoju omiljenu hranu bez ikakvih briga. Uživajte u svojoj omiljenoj hrani bez oklevanja. Ugradnja zubnih implanta će vam omogućiti da normalno grizete i žvaćete hranu i da ne razmišljate o bolu ili da li ćete nešto poremetiti.

 

Sa zubnim implantima ne morate da brinete o zvucima koje veštačka vilica može da proizvede.Ovaj problem naizgled zvuči besmisleno, ali mnogi ljudi koji nose veštačku vilicu imaju problem sa zvucima koje ona proizvodi kada se pomera. U pitanju su zvuci koji podsećaju na tiho klaparanje i zaista mogu biti neprijatni i onima koji koriste veštačku vilivu i njihovim najbližima.

Zubni implanti neće oštetiti susedne zdrave zube.Dentalni mostovi i veštačke vilice generalno mogu ugroziti zdravlje vaših okolnih zuba, pogotovu pri trenju kada stalno morate da vadite vilicu. Dakle, zubni implanti će vas poštedeti ostalih troškova popravke zuba pošto za razliku od ostalih stomatoloških tretmana ne mogu pogoršati zdravlje vaših ostalih prirodnih zuba.

 

 

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime