Ukoliko posetite profesionalnog astrologa, pre nego što dođe do bilo kakvih zaključaka o vašoj ličnosti, on će razmotriti i druge stvari, a ne samo vaš horoskopski znak.

Kompletan horoskop je cirkularna masa solarnog sistema, podeljena na 12 sekcija i potiče od vašeg mesta rođenja. Ta mapa predstavlja egzaktnu lokaciju zodijaka oko Zemlje u vremenu kada ste rođeni i pozicije svih planeta.

Sekcije na koje je podeljen horoskop zovu se kućice i one su numerisane brojevima od 1 do 12.

Mali krug u centru horoskopa predstavlja Zemlju. Gornja polovina je deo neba iznad horizonta, odnosno deo koji je vidljiv za nas. Donja polovina je deo neba koji je ispod stopala, na drugoj strani Zemlje. Krug oko kućica predstavlja zodijačke znake. Kao što se Zemlja okreće oko svoje ose, tako se zodijak i planete u horoskopu okreću oko Zemlje i kroz kućice. Linija koja odvaja jednu od druge kućice se zove cusp ili šiljak.

Astrolozi postavljaju zodijačke znake okolo kućica i njihovih šiljaka i planete stavljaju unutar kućica, tako da je svaka planeta na svom pravom mestu u odnosu na zodijak. Koriste se posebne tablice pomoću kojih se raspoređuju zodijački znaci i 10 planeta, ali je bitno da znate da ovih 12 pozicija kućica predstavljaju njihov pravi položaj i da se nikada ne menjaju.

Okrenite se prema severu i ruke namestite iznad glave tako da vam telo liči na slovo T. Vaša leva ruka će tada pokazivati na šiljak prve kućice koja je uvek na istoku i označava tačku gde se Sunce rađa. Desna ruka pokazuje šiljak sedme kućice koja je uvek na zapadu i označava tačku gde Sunce zalazi. Šiljak desete kućice je uvek u tački koje Sunce dostiže u podne – najviša tačka koju Sunce dostiže tokom dna. Na suprotnoj strani Zemlje je šiljak četvrte kućice koja označava tačku koju Sunce dostiže u ponoć.

Ukoliko duže držite levu ruku prema šiljku prve kućice, odnosno istočnom horizontu, ili prema bilo kom drugom šiljku kompletan zodijački krug će proći kroz vašu ruku za 24 časa. Rotacija Zemlje donosi jedan stepen zodijaka u odnosu na istočni horizont svaka četiri minuta, upravo isto onako kao što čini da Sunce izađe: putuje preko neba. Svaki zodijački znak sadrži 30 stepeni. To znači da novi zodijački znak izlazi svakih 120 minuta odnosno svaka dva sata.

Znak zodijaka koji upravo sada izlazi biće smešten na šiljku prve kućice za onog koji se sada rodio u blizini vašeg mesta. Taj znak se zove izlazeći znak ili podznak. Ovaj znak koji označava momenat kada ste vi rođeni je vrlo važan deo vašeg horoskopa. Poput vašeg horoskopskog znaka, vaš izlazeći znak profesionalnom astrologu pruža važne informacije koje mu govore o vašoj ličnosti, telu, zdravlju i o načinu na koji se izražavate i vidite svet.

Činjenica da je vaše Sunce ili bilo koja druga planeta, locirana u odgovarajuću kućicu omogućava nove informacije o vašoj ličnosti. Značenje kućica je sasvim različito od značenja planeta i znakova. Planete simbolišu moto svih vaših iskustava. Kućice označavaju različite aktivnosti i delove života u kome se iskazujete.

Kada je vaše Sunce u određenoj kućici najverovatnije ćete biti pod uticajem stvari koje su pod kontrolom te kućice. Upravo zbog tog uticaja dajemo vam glavna značenja kućica i interpretaciju Sunca u svakoj od njih.

Prva kućica – predstavlja vaš prirodni stil. Na osnovu nje možemo dobiti podatke o vašem zdravlju, kako izgledate i način kako vidite sebe i svet oko sebe. Takođe, označava vašu društvenu ličnost.

Druga kućica – predstavlja aktivnosti pomoću kojih sami sebe podržavate. Označava se način na koji mislite o novcu i kako se ponašate kada dobijete ono što vam odgovara.

Treća kućica – predstavlja vašu sposobnost brzog komuniciranja i uspostavljanja odnosa.

Četvrta kućica – prikazuje vaš kućni život, vaša rana iskustva i vašu potrebu za porodicom i sigurnošću. Inicira vašu predispoziciju rasta i zrelosti.

Peta kućica – predstavlja vašu sposobnost kreativnog izražaja i vašu mogućnost da uživate u samom sebi.

Šesta kućica – prikazuje vašu potrebu da pomažete drugima, a označava i stanje vašeg zdravlja.

Sedma kućica – predstavlja partnerstvo i brak. Predstavlja i vaš prilaz poslu.

Osma kućica – predstavlja aktivnosti pomoći kojih sami sebe unapređujete. Povezana je sa tajnama, borbama, novcem.

Deveta kućica označava visoko obrazovanje, komunikacije i filozofiju. Povezana je sa vizijama, novim idejama i putovanjima.

Deseta kućica predstavlja vašu profesiju i socijalni položaj. Označava izražavanje vaših talenata i ličnosti, naročito kroz posao koji obavljate.

Jedanaesta kućica prikazuje vaša prijateljstva, nade i želje i vašu sposobnost da uživate sa drugim ljudima. Označava prijatelje koji vam pomažu da postignete uspeh.

Dvanaesta kućica označava teškoće koje morate da prevaziđete. Povezana je sa psihičkom snagom.

Zodijački znaci koji se nalaze na šiljcima kućica u momentu vašeg rođenja se ponekad zovu slučajnim upravljačima kućica. To znači da će znak na svakom šiljku modifikovati aktivnosti i iskustva povezana sa svakom kućicom.

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime