Azurna obala,sinonim ya eleganciju i opušten život svetskog džet-seta,nalazi se na jugu Francuske,30 kilometara od Italije.Odlikuje je posebna mikroklima,umerenomediteranska,sa više od 300 sunčanih dana godišnje.Nica,glavni grad Azurne obale,prostire se celom dužinom predivnog zalivaAnela i pravi je turistički i privredni centar Azurne obale.

Englesko šetalište

Šest kilometara duga promenada poznata kao Englesko šetalište .Trg Masena,palata Laskaris,Saborna crkva Sv.Nikole-ruska crkva sagradjena 1912.godine,šuvena cvetna pijaca,,Cours Saleya“i ulice u centru grada,samo su deo turističke ponude Nice.

MONAKO-parče raja

Kneževina Monako je parće raja,ali i suverena država koja se nalazi u podnožju južnih Alpa,uz obalu Sredozemnog mora.Preporučuje se obilazak Monte Karla,grada luksuza,glamura,sporta i kocke,kao i šetnja čuvenim trgom s kasinima,po kome ovo mesto nosi epitet jednog od luksuznijih letovališta na svetu.

Od ANTIBA do KANA

Pored gradića Antib,čija obala se prostire u dužini od 25 kilometara,preporučuje se i obilazak Kana,čuvenog po jednom od poznatijih filmskih festivala.Put dalje vodi do sela Gras-sedišta francuske industrije parfema,gde turisti mogu da se upoznaju s procesom proizvodnje parfema.

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime