Već dugo niste renovirali stan i malo su vam dosadile nijanse i nameštaj u vašem domu? Ovom prilikom ćemo dati par saveta kako da osvežite dom i unesete neku novu prolećnu vedrinu u njega.
Trik koji će promeniti atmosferu u vašem domu jeste da unesete nove boje u vaš dom. Koliko boje menjaju enterijer možete videti ukoliko samo promenite boju prekrivača. Crveni prekrivač će podići energiju i romantičnu atmosferu u spavaćoj sobi, plavi će vas diskretno pozvati na odmor na trosedu na koji ste ga postavili, a zeleni će vas povezati sa prirodom i uvesti vas u zen raspoloženje. Slična situacija će se desiti i vaše raspoloženje se na identičan način promeniti ukoliko u nekom delu stana iskoristite pomenute boje za zidove.

Zelena boja je odličan izbor za osveženje doma
Sve boje imaju neko posebno značenje i psihološki uticaj. Na primer bela boja predstavlja čistoću i nevinost, plava mir i relaksaciju, dok je zelena simbol  slobode, prostranstva i prirode.

Ranije je zelenu bilo teško napraviti, jer je bila hemijski nepostojana. Pravljena je od biljnih sirovina, trave, lišća i bilo ju je jako teško trajno očuvati. Isto tako kako je bila nepostojana u realnosti, bila je nepostojana na fotografijama. U skladu sa razvojem tehnologije, njen status se danas izmenio i danas je ona stabilna boja, izuzetno moderna i često korišćena čak i u domovima elite. Ona asocira na život, rast i prirodu generalno. Najčešće nas asocira na proleće, na buđenje života, a pošto se za nju može reći da je i topla i hladna boja, označava stabilnost, harmoniju i životni balans.

Ukoliko bar jedan komad nameštaja ofarbate u boju trave i dodate još par diskretnih detalja u istoj boji, kao što su vaze, ramovi za slike ili kutujice za nakit, vaš životni prostor će sinuti. Dobićete totalno drugačiji prostor koji će odjednom postati veseo i pozitivan. Energija koja iz ove boje izbija će i vas napuniti nekim poletom i harizmom.
Kombinacija zelene i roze može biti odličan potez za promenu životnog prostora
Ne volite da vam ceo dom bude monohromatski? Pokušavate da nađete neku neobičnu kombinaciju boja koja će vaš dom učiniti i modernim i veselim? Mi smatramo da je jedna od tih kombinacija, sa kojom ćete postići odgovarajući efekat baš kombinacija roze i zelene boje. Na prvi pomen ove kombinacije ste verovatno napravili grimasu i zapitali se da li su ove dve boje zaista komplemetarne, ali pokušajte za početak na nekom manjem delu prostora da napravite promenu u ovom stilu i prijatno ćete se iznenaditi. Ova kombinacija predstavlja jednu od najudobnijih kombinacija za ljudsko oko. Naravno, mala napomena je da je neophodno da izabrate dve adekvatne nijanse ovih boja koje će se lepo slagati i oslikavati vašu ličnost.

Kombinacija zelene i roze je idealna za ulepšavanje ženskog okruženja i stvaranje opuštajuće i vesele kućne atmosfere. Ono što želite da postignete jeste da iz prirode u svoj dom preslikate proleće i drveće sa mladim roze pupoljcima. Sa takvom kombinacijom ne možete promašiti. Uvek kada uđete u vaš prostor, koje god godišnje doba da je, vi ćete se osećati, kao i vaši ukućani i gosti, da je zapravo proleće i imaćete energije za sve životne putove koji vam predstoje. Osećaćete se lako i poletno.

Nadamo se da ćete primeniti naše savete i biti zadovoljni postignutim efektom.

Autor teksta:

Selena Vignjević

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime