{loadposition myposition}

Pad imuniteta se povećava sa dolaskom zime i hladnijeg vremena, što je dobra podloga za razvoj mnogih oboljenja.

 

Promena stila života i mali trikovi u ishrani mogu vam pomoći da napravite nevidljivi štit, auru, koja će vas braniti od virusa, bakterija, infekcija, gripe i prehlade.

Imunološki sistem štiti telo od raznih izazivača bolesti, Interesantno je da naš imunitet “pamti” viruse i bakterije, koji su nas napadali i zna kako da nas odbrani od njih.

Zašto dolazi do pada imuniteta?

Slab imuni sistem možete imati, zbog loše ishrane i nezdravog načina života. Zanimljivo je da imunitet možete oslabiti ako preterate sa korišćenjem antibiotika, zbog stresa ili zbog preterane fizičke aktivnosti.

Prirodno za jak imunitet!

Narodna medicina poznaje mnogo načina za jačanje imuniteta. Ayurvede, kao jedna od najstarijih medicina na svetu, tvrdi da je kurkuma jedna od najmoćnijih lekovitih biljaka za jačanje imuniteta. Kurkuma je poznata kao začin neverovatnih lekovitih svojstava.  

Kurkuma poseduje antibakterijska svojstva, uništava ćelije virusa i mikroba u organizmu. 

Nezaobilazan je sastojak mnogih domaćih sredstava protiv gripa, prehlade i respiratornih infekcija. Pored toga kurkuma kao prirodni antibiotik, nema negativan efekt na crevnu 

floru, čak štaviše, poboljšava probavu i pomaže u uspostavljanju normalne crevne flore. 

Kurkuma se takođe upotrebljava kao prirodni analgetik, kao sredstvo protiv dijabetesa, a efikasno deluje i kao preventiva mnogih kancerogenih obolenja poput: raka dojke, prostate, debelog creva, kože i pluća. Veruje se čak da kurkumin može da spreči razvoj već nastalog raka.

Ako ne  želite da vas uhvati grip ili prehlada ove zime, nabavite kurkumu i koristite ga svakodnevno u vašoj ishrani.

Izvorni link: http://kurkumakapsule.com/

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime