Prva stvar koju većina muškaraca pogleda na ženama su njene ruke. Ovo nije slučajno, jer jedna negovana ruka može jako puno da kaže o samoj ličnosti osobe.

Postoje razne metode i razni preparati sa kojima se mogu postići veoma dobri rezultati.

Kreme za ruke na bazi parafina su veoma pogodne, jer omekšavaju i osvežavaju kožu i podhranjuju ga vitaminima. Oni se najčešće koriste u kozmetičkoj industriji u vidu tkz. parafinskih tretmana, kada se na ruku nanosi parafinski vosak, zatim se ruka umota u peškir i ostavi tako oko petnaestak minuta da bi vosak ispoljio svoje dejstvo.

Pored spoljašnje nege kože ruke, veoma je bitna i ishrana. Sada će se možda mnogi zapitati, kakve uopšte ima veze negovana ruka sa ishranom?

U očuvanju vlažnosti kože i ojačavanju noktiju veliku ulogu igraju količina C i E vitamina u organizmu. Iako se ovi vitamini mogu uneti i u obliku tableta, najbolje ih je unositi prirodnim
putem. Paprika, paradajz, brokoli i citrusna voća su bogati C vitaminom, a mahunarke, jaja, džigerica i razne vrste mesa sadrže visoke koncentracije E vitamina.

Uzrok isušivanja kože je najčešće nedovoljan unos vode. Kada je u pitanju koža ruke, tada je najbolje kada se koriste kreme, koje imaju veliku moć hidriranja. Nakon nanošenja ovih krema, najbolje je kada se navuče kesa na ruke, kako bi se pospešilo dejstvo kreme.

Sunce i solarijum mogu takođe veoma nepovoljno uticati na kožu. U ovim slučajevima je veoma bitno koristiti kreme za sunčanje, ne samo zbog zaštite od UV zrakova, nego i zbog toga što i oni hidriraju kožu.

Česta upotreba hemikalija bez zaštitnih rukavica takođe oštećuju i kožu i nokte. U ovim slučajevima na ispucalu i iritiranu kožu ruke je najbolje naneti kremu od nevena, koja ima
antiinflamatorno dejstvo i čini kožu mekšom.

Maslinovo ulje je takođe jako efikasno sredstvo, čak šta više njegova upotreba je veoma jednostavna. Dovoljno je naneti samo nekoliko kapi na ruke, dobro ga umasirati u kožu i kada ga koža upije, jednostavno oprati ruke.

Pored nege kože ruke, veoma je bitna i nega noktiju. Usled nepravilne ishrane ili drugih nepovoljnih faktora nokti mogu da požute, što će veoma loše izgledati. U ovakvim slučajevima,
umesto da se koriste lakovi u raznim bojama za prikrivanje, može se raznim prirodnim tehnikama uticati na izbeljivanje noktiju (sok od limuna, sodabikabona, pasta za zube).

Kako se ruke ne prekrivaju nikakvom šminkom, oni su najrealniji pokazatelji godina čoveka. Koža ruke je najviše izložena brojnim uticajima spoljne sredine, pa je zbog toga veoma važno da se i njima posveti podjednako mnogo pažnje kao i nezi kose ili koži lica.

Izvorni link: http://www.opremazamanikir.com/

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime