{loadposition myposition}

Patricia Nicolai je rođena u Parizu kao potomak porodice Guerlain. Svoje detinjstvo je provela u kući Guerlain, tako da je već veoma rano bila okružena sa raznovrsnim proizvodima porodične firme. Ovi proizvodi su se kreirali u porodičnoj laboratoriji u kome su nastajali legendarni mirisi poput Shalimar ili Apres L’ondée (koji je između ostalog bio i lični parfem njene bake). Svoja leta je provodila u Sologne­u, gde je veoma zavolela mirise rastinja, što ju je kasnije podstaklo da napravi kolonjsku vodu Cologne Sologne.

 

Studirala je hemiju, nakon čega je završila i kurs za parfimera u školi svog ujaka Jean­Jacques Guerlain. Vremenom je njihovu porodičnu firmu kupila velika kompanija LVMH.

Iako je u školi mogla da nauči sve teorijske osnove pravljenja parfema, svoje praktično znanje je morala da usavršava pored Jean­Paul Guerlain, koji joj je omogućavao da radi na najboljim mestima.

1989. godine osniva Parfum de Nicolai Patricia zajedno sa svojim mužem. Njihov cilj je bio da osnuju jednu porodičnu firmu u čijem centru će uvek biti parfimer, koji će proizvoditi kvalitetne parfeme po pristupačnim cenama. Parfemi kreirani u njenoj maloj radionici su bili toliko specifični i jedinstveni da su se mogli takmičiti sa ostalim proizvodima na tržištu.

Patricia je već na početku svoje karijere 1988. godine dobila nagradu za najboljeg međunarodnog parfimera od Udruženja Francuskih Parfimera za svoju kreaciju Number One, što je u mnogome uticalo na uspeh njene dalje karijere.

U periodu od 1989­1993. godine laboratorija firme za proizvodnju parfema se nalazila u jednom podrumu, ali kako je potreba za parfemima bila sve veća, ubrzo se javila i potreba za većim prostorom, pa je tako sedište firme preseljen u Orleans, u mesto nedaleko od Pariza. Prostor od 2000m2 je sada već bio dovoljan da se zadovolje zahtevi stalno povećavajućeg broja narudžbina.

Od tog perioda, pa sve do danas, ova parfemska kuća je proizvela brojne veoma kvalitetne i poznate parfeme poput: Amber Oud, Balle de Match, Cuir Cuba Intense, Eau sOleil, Kiss Me
Intense itd.

Patricia je jedna od veoma uspešnih žena u svetu muškarca. Njene kolege je smatraju najkreativnijim parfimerom današnjice, koja se uvek trudi na održi kvalitet i da iznenadi svoje
klijente sa vrhunskom harmonijom mirisa.

Izvorni link: http://parfemiprodaja.com/

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime