Aromaterapija predstavlja masažu tela sa eteričnim uljima pomoću kojih ćete se lepše i bolje osećati. Relaksacija je svima potrebna u doba burnog života i življenja, posebno osobama koje rade pod opterećenjem i stresom.Aromaterapija može da Vas oraspoloži ili da pruži dodatnu energiju za rešavanje svakidašnjih problema. Ovom metodom se ljudi opuštaju, međutim postoje i bolesti koji se mogu lečiti pomoću raznovrsnih tehnika.

 

Pomoću određenih hemijskih procesa se dobija ulje koje se koristi tokom aromaterapije. Koriste se korenje, listovi, cvetovi ili plodovi biljaka. Sa dodirom vazduha se brzo isparavaju i na sobnoj temperaturi dolaze najviše do izražaja. U prostorijama gde se vršiaromaterapija se takođe koristi ovo ulje za osveženje vazduha. Često klijenti dobijaju i prirodni čaj koji će dodatno da opusti mišiće. Tako se i oraganizam priprema za proceduru.

Ulje za masažu se stalno ublažuje sa vodom. Nikad ga ne smete koristiti u koncentrovanoj formi, jer su kvalitetna eterična ulja vrlo agresivna i jaka. Oni se kupuju u tamnoj flašici koja se mora čuvati van domašaja dece i na hladnom mestu. Najbolje mesto za to je frižider.

Tokom kućne upotrebe stavite nekoliko kapi u jednu činiju sa vodom i na taj način ćete moći da osvežite vazduh u domu. Može se čak i pripremiti kupka! U kadu sa vodom stavite 8-10 kapi ulja i uživajte!

Prednosti aromaterapije su mnogobrojna. Svi smatraju da deluje samo na spoljni, fizički izgled tela. Međutim, to nije sasvim tačno. Masaža eteričnim uljima ubrzava metabolizam, smanjuje krvni pritisak i otklanja izumrle ćelije. Koža će postati mekša i elsastičnija, a bore nestaju. U mišićima ćete osećati prijatnu toplinu, a kosti se jačaju. Masažom možemo ublažiti određene „probleme“ u unutrašnjem delu tela, pa čak i izlečiti neke bolesti. Aktivnost bubrega se poboljšava i mogu se otkloniti i menstrualni tegobi.

Svaka aroma koja se koristi ima određenu funkciju. Tako na primer lavanda je veoma dobra za otklanjanje stresa i protiv glavobolje. Preporučuje se i za osveženje prostorija. Ruzmarin stimuliše pamćenje, zbog toga se najviše savetuje starijim osobama i učenicima. Za menstrualne tegobe preporučujemo kombinaciju sledećih ulja: bademovo ulje, lavanda i žalfija.Miris Ylan-Ylang ulja je u suštini namenjen za masnu kožu, za smanjenje krvnog pritiska i povećanja libida, međutim, isprobajte ga i tokom dijete, jer pomoću njega nestaje glad. Ako sa dve-tri kapi majorane izmasirate glavu ujutru i uveče možete smanjiti krvni pritisak.

Uživajte u predivnim mirisima i aromama…

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime