Kada pocrnite,treba potpuno da promenite stil šminkanja.Koja pravila leti važe za plavuše,a koja za crnke otkrivaju profesionalni šminkeri.

Na oči braon

Žene s tamnim očima neke biraju meke olovke u braon i ljubičastim tonovima,koje će samo naglasiti oko,dok žene sa svetlim očima treba da koriste braon i zelene nijanse.Maskara je obavezna,ali u malim količinama,po mogućstvu vodootporna.Bilo da ste crnka ili plavuša,izbegavajte jarke boje i belu.Na potamneloj koži podočnjaci se ne vide,pa vam korektor leti nije potreban.

Na usne sjaj
Usne leti i same izmene boju,pa su labelo ili sjaj dovoljni za dnevne varijante.Za veče birajte zagasite karmine,najbolje u zemljanim bojama.Retke su žene kojima će dobro stajatipink,jarkocrvene i svetle nijanse sedefastih ruževa,zato bolje ne rizikujte.
Na lice prajmer
Nedostaci koje inače imamo mnogo se manje vide na preplanuloj koži.Ona je sama po sebi kamuflaža i najprirodniji mogući puder.Zato vam leti teški puderi i korektori uopšte ne trebaju.Dovoljna je krema koja će dobro hidrirati lice.Ako pak imate upadljive bubuljice ili fleke,nanesite toniranu kremu ili lagani tečni puder.Pošto se leti više znojimo,pa se i šminka razmazuje,idealna podloga za lice je matirajući prajmer.On se ne vidi,ali fiksira šminku.
Na obraze bronzer
Koliko neka rumenila dobro izgledaju na svetloj koži,toliko neprirodno mogu da deluju na preplanuloj.Zato na jagodice nanosite bronzer,pa sigurno nećete pogrešiti.
Dobro će vam stajati i rumenilo u boji koju vaše lice prirodno dobija dok trčite.Najčešće je to koralnocrvena nijansa.Pažljivo posmatrajte sebe i nađite svoju boju rumenila.Ako ste plavi i ne tamnite mnogo,roze uvek dolazi u obzir.

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime