TESTO ZA PRINCES KROFNE Potrebno je 125g margarina 250ml vode 125g brasna 4 jaja prstohvat soli Priprema Margarin,zajedno s vodom i solju,rastopite u serpici na umerenoj temperaturi,dodajte brasno,dobro promesajte i sklonite s ringle.Ohladjenom testu,uz stalno mesanje,dodajte umucena jaja.Spric napunite testom i iz sprica direktno sipajte testo na pleh oblozen papirom za pecenje.Vodite racuna da izmedju krofnica ima dovoljno razmaka.Pecite krofne u rerni ugrejanoj na 200 stepeni oko deset minuta,snizite temperaturu,pa pecite jos pet minuta.

Ohladite ih,podelite na pola i napunite razlicitim kremovima. OSNOVNI KREM Prasak za puding pomesajte sa 100ml mleka,dobro umutite,dodajte u serpu sa secerom i ostalim mlekom i kuvajte pet minuta.Puding ohladite,ali ga s vremena na vreme promesajte da se ne napravi korica na povrsini.Margarin otopite i onda ga umutite zajedno s pudingom. Ideje za filove S orasima i bademima Osnovni krem pomesajte s dve kasike iseckanih oraha i badema. S kivijem i cokoladom Osnovnom kremu dodajte iseckani kivi.Odozgo stavitebcokoladni toping. S kremom od kakaoa Deo krema pomesajte s dve kasike kakaoa a odozgo prelijte rastopljenom cokoladom i na vrh stavite visnju. S rumom i pistacijem Osnovni krem pomesajte s dve kasike iseckanih pistacija,kasikom ruma i malo zelene farbe za kolace.Nafilujte krofne i ukrasite srebrnim perlicama. S karamel kremom U deo osnovnog krema dodajte tri kasike karamel topinga,a odozgo takodje prelijte topingom. S belom cokoladom Krofne napunite filom u koji ste umesali rastopljenu belu cokoladu.Pospite iseckanim zele bombonama. Saveti Kada pravite princes krofne,najvaznije je da jaja nikada ne dodajete testu dok je vruce,jer krofne u toku pecenja nece nadoci,nego ce splasnuti i bice gnjecave. Nakon predvidjenog vremena za pecenje princes krofni iskljucite rernu,odskrinite vrata i krofne ostavite da odstoje jos desetak minuta.Ako se naglo ohlade,testo ce splasnuti. Da bi krofne lepse izgledale,pospite ih secerom u prahu neposredno pre sluzenja.

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime