SASTOJCI Za biskvit: -5 jaja -120g secera -1 kasicica rendane limunove korice -80g psenicnog ostrog brasna -40g gustina Za fil: -100g marmelade od visanja -400g tresanja -30g secera -100ml vode -1 kasika gustina -500ml slatkog slaga -1 vanilin secer PRIPREMA Tresnje operite,uklonite im kostice,a zatim ocedite.U posudu lagano zagrevajte secer dok ne postane svetlosmedj karamel.Dodajte vodu i kuvajte 3 do 4 minuta sve dok se secer ne otopi.Gustin razmutite u malo vode i sipajte u smesu.

Dodajte tresnje,kratko prokuvajte i ostavite da se ohladi.Zumanca mesajte s prstohvatom soli i limunovom koricom oko 10 minuta dok masa ne postane kremasta.Umutite belanca u cvrst sneg pa dodajte secer i mesajte dok ne dobijete gustu smesu.Zatim umesajte zumanca,brasno i gustin.Testo rasporediti po plehu 35-40cm na koji ste prethodno stavili papir za pecenje i pecite u rerni zagrejanoj na 180-200stepeni oko 10 minuta.Peceno testo istresite na vlaznu kuhinjsku krpu,pazljivo uklonite papir za pecenje,urolajte i ostavite da se ohladi.Umutite slag s vanilin secerom.Odmotajte testo i unutrasnju stranu premazite marmeladom koju ste prethodno lagano zagrejali.Na trecinu testa stavite tresnje,a na preostalu povrsinu slag i ponovo uvijte.Na kraju pospite secerom u prahu.Ostavite da se ohladi u frizideru oko sat vremena,a zatim posluzite…

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime