Sastojci:
3 kg paprika babura
2kg kupusa
4.kom šargarepe
2 kom crvene paprike
2-3 kom zeleni paradajz
5 l vode za presolac
1dl esencija(koncentrirana 80% alkoholna kiselina
100 g soli
5 gr vinobran
5 gr konzervans
2 pakovanja biber u zrnu
listovi peršuna i celera
Priprema:
Prvo spremimo presolac zato što ga koristimo hladan.U posudi na vatri ugrejemo vodu,sirće i so.Kad proključa sklonimo sa strane a kad se ohladi dodamo vinobran;po receptu je bio i 1 konzervans ali ja stavljam samo vinobran i dosad nisam imala problema-vi odlučite.Opranim baburama odstranimo drške i semenčice kako bi bile spremne za punjenje.U dublju posudu stavimo sitno sečeni kupus,krupno rendanu šargarepu i sitno naseckanu crvenu papriku,posolimo kao za salatu i pomešamo,najbolje rukom kako bi kupus lakše omekšao.
Punimo babure pripremljenom salatom os kupusa.U svaku baburu stavimo biber u zrnu i stavimo komad zelenog paradajza kao poklopac.U čiste tegle ređamo punjene paprike,između stavljamo peršunov list,još koje zrno bibera, a može i listove celera.Zalivaju se hladnim presolom,stežemo paprike rešetkama,dolijemo tečnost po potrebi i zatvorimo tegle.Ako vam ostane presolac ne bacajte več stavite u flašicu pa ako drugi put primetite da u nekoj tegli fali dolijete.