Postoje stare ženske tajne, preteče nauke, tehnologije i interneta, koje i dalje kruže među nama, prenete „s` kolena na koleno“.Ovog puta posvetićemo se ponovo nezi kose.

Reč je o starim receptima za prirodna pakovanja za kosu i o sličnim savetima. Pakovanje za kosu

  1. Kašiku meda umutiti sa jednim žumancetom i dodati kašiku ulja (ulje lana, čičkovo ulje, maslinovo, ricinusovo …). Naneti na suvu, „prljavu“ kosu, ostaviti na kosi što duže (1-4h), isprati i nastaviti redovno pranje kose.Pakovanje za kosu
  2. Ista kombinacija kao za Pakovanje 1, plus iscediti limun u pakovanje. Ovo se savetuje za posvetljivanje kose i ima efekta za plave nijanse. Postupak nanošenja i ispiranja isti kao u prethodnom primeru.Pakovanje za kosu
  3. Majonez naneti na kosu, ostaviti na kosi 30 minuta i isprati uz redovno pranje kose.

Savet 1: 

Dok perete kosu, strpljivo masirajte glavu, kružeći jagodicama prstiju. Što više vremena posvetite kvalitetnoj masaži glave pri pranju kose, kosa će biti lepša i bujnija. Posebno masirajte delove glave na kojima ste primetili da Vam ponestaje kose. Naravno, masaža treba da bude blaga i prijatna, a ne bolna i snažna, nokti ne smeju dodirivati kožu glave!

Savet 2: 

Kada ste završili sa pranjem kose, blago je uvijte u peškir. Pogrešno je trljati grubo kosu peškirom. Svaka agresija nad kosom je štetna, a nad mokrom kosom posebno je štetna!

Savet 3: 

Mokru kosu nikada ne češljajte redovnim češljevima i četkama za kosu! Dozvoljeno je retkim, rebrastim češljem ili lagano prstima razmrsiti kosu. Svako drugo češljanje kida mokru kosu i gubite više nego što je normalno dlaka pri svakom pranju. 

Savet 4: 

Kažu da Francuskinje imaju najlepšu kosu jer je peru hladnom vodom. Ukoliko ne možete to sebi da učinite, potrudite se da bar ispiranje kose (posebno ispiranje regeneratora) završite osetno hladnijom vodom.

Savet 5: 

Trudite se da što manje tretirate kosu vrućim feniranjem. Ukoliko uopšte morate da koristite fen, podesite najnižu temperaturu i ne prislanjajte fen uz dlaku.

Savet 6: Kada ležite i spavate, trudite se da ne ležite na svojoj kosi. Poželjno je da kosa „diše“ na jastuku, a i frizura će Vam sutradan zadržati formu.   preuzeto sa www.nskafe.com

Povezani linkovi:

Prolećni parfemi za žene

Kako napraviti rastvor za jačanje kose

Predugački nokti

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime