Mažite stopala kao da su lice

Kad ste uklonili zadebljalu kožu,na stopala nanesite kremu koja će im dati mekoću.Za masažu kremom potrbno vam je samo nekoliko minuta,a time ćete sigurno poboljšati cirkulaciju.Ako imate osećal težine u nogama,isprobajte razne masažere koji se veoma lako koriste i momentalno oslobađaju stopala napetosti.Neka vaše noge i stopala budu neodoljive u letnjim sandalama,bićete zadovoljni i vi,a o muškarcima da ne govorimo.

 

Noge u lavor!

Sipajte toplu vodu u običan lavor i dodajte šaku morske soli ili nekoliko kapi eteričnog ulja od lavande.Ono opušta stopala i posle samo desetak minuta osetićete kako vam noge više nisu teške i umorne.Posle kupke obrišite noge peškirom,ali tako da koža ostane vlažna.Jedino koža između prstiju mora da bude potpuno suva.

Ne dirajte zanoktice

Ako mislite da je zanoktice najjednostavnije iseći makazicama,imajte na umu da su rane nastale seckanjem veoma bolne i da sporo zarastaju.Preporučuje se da ivice noktiju premažete specijalnim uljem,sačekajte da ga koža upije i potisnete zanoktice štapićem.Do sledećeg manikira možete svakodnevno da ih održavate istim preparatom kako biste sprečili isušivanje.

Sprečite žuljeve

Ako vam se pojavi žulj,nemojte ga bušiti,već na netaknuti žulj stavite hanzaplast za žuljeve i plikove.

Pre nego što stavite flaster,dezinfikujte i osušite žulj.

Hanzaplast štiti oštećenu kožu i sprečava nastajanje plikova i žuljeva.

Takođe,upija sekret,ublažava bol i ubrzava proces izlečenja.Sprečava prodiranje bakterija i prljavštine i može se koristiti i tokom kupanja.

Piling prija i neguje

Iako će kupka u određenoj meri omekšati zadebljalu kožu na stopalima,uradite temeljan piling.Tako ćete ukloniti i žuljeve.Ako imate vremena,piling utrljavajte kružnim pokretima od stopala do kolena.To će osloboditi urasle dlačice i uklonite izumrle ćelije sa kolena.

Sredite pete

Kod osoba koje retko rade pedikir,piling ne može u potpunosti da omekša zadebljalu kožu na petama.U tom slučaju moraćete da koristite specijalnu turpiju ili kamen za pete.Dok je koža još vlažna i meka,turpijom i kamenom dobro istrljajte pete,ali ne preterujte.

Od limuna noge mirišu

Nečistoća i neprijatni mirisi najefikasnije se uklanjaju trljanjem stopala kriškom limuna.Osim toga,svež limunov sok može da izbeli nokte i ukloni žutilo koje se javlja nakon korišćenja nekvalitetnih lakova.

 

 

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime