{loadposition myposition}

Telo čoveka je takvo da se stalno prilagođava određenim vremenskim uslovima. Proleće je uglavnom sunčano, međutim, ponekad pada i kiša ili duva jak vetar. Upravo zbog toga telo treba pripremiti za ove nagle promene. Sa određenim preparatima ćete lako moći prevazići navedene probleme. 

Prvi korak u ovoj proceduri je čišćenje tela i unos dovoljne količine tečnosti. Zbog čega? Jer je kroz hladne dane organizam dehidrirao i koža je postala suva. Pretpostavljamo da ne želite tako da se pojavljujete na ulici tokom proleća. Znači, osnovno čišćenje je neophodno. Tuširanje svakog dana i korišćenje gelova za tuširanje ili sapuna blage formule daće jednu osnovu za dalju pripremu. Nakon toga može da sledi spoljna hidratacija sa losionima i kremovima. Celo telo morate negovati i mazati svakidašnje, jer samo u tom slučaju možete osetiti određene rezultate. Unos dovoljne količine vode i čajeva ubrzavaju varenje. Imaćete manje celulita. Preporučujemo čajeve poput nane, koprive i zelenog čaja. Imaćete savršen ten. 

Ruke su izdržljive i otporne, ali ako je reč o jakim hemikalijama ili sredstvima za čišćenje znaju da budu iscrpljene, suve i grube. Naš savet je da svaki dan i više puta koristite kreme za ruke koje sadrže glicerin ili su masne formule. Uvek nosite sa sobom jednu i po potrebi ih mažite. Sa nogama je slična situacija, ali ih stalno zaboravljamo! Pripremite na noćni ormarić kremu za pete i svako veče ih namažite.

Tokom proleća sunce jako sija. Pre nego što izađete sa porodicom u park ili na igralište, koristite zaštitu od sunca u obliku losiona ili mleka za sunčanje. Decu posebno treba učiti ovim navikama. 

Žene koje žele braon ten, neka izbegavaju solarijume, a umesto toga je bolja varijanta da nabave losion za telo sa sjajnim česticama koji daju bronzani ten nakon određene upotrebe. Naravno, rezultati će biti vidljivi tek nakon 3 nedelja, ali su bezbedne za korišćenje. 

Nemojte zaboraviti ni kosu ili nokte. I oni su tokom zime bili izloženi vremenskim neprilikama. Kiša, sneg i vetar, pored toga što isušuju vlasi, mnogo pogoršavaju njenu strukturu. Nabavite šampone i blazame dobrog kvaliteta i počnite da ih koristite što češće. Zaboravite na pegle i uvijače, budite prirodni! Za nokte važe ista pravila! Za one devojke koje ne preferiraju nadogradnju ili slične kozmetičke tretmane neka koriste kreme za zanoktice i lakove koji sadrže određene vitamine. 

Sa gore navedenim savetima ćete se lepše i bolje osećati i ovog proleća! Još jednom da ponovimo: Potrebna je hidratacija tela, zaštita i konzumacija mnogo tečnosti!

 

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime