Trbušni mišići su od izuzetne važnosti zbog toga što drže ceo kičmeni stub,i ukoliko oni nisu dovoljno razvijeni i jaki,mogu se javiti problemi s kičmom i opštim fizičkim stanjem.
  Ako jačaju i vežbaju trbušne mišiće žene će na porođaju proći bezbolnije.Ako jačaju trbušnu muskulaturu žene će lakše podneti predmenstrualni ciklus i eventualne bolove u toku samog ciklusa.

    Za muškarce su ove vežbe dobre zbog zdravlja i kondicije,a i žene vole da vide muškarca sa zategnutim trbušnjacima.Ne traba preterivati sa vežbanjem,a da bi se radili trbušnjaci,nisu portebni neki specijalni uslovi.Mogu se izvesti svuda,pa i na nekom intimnijem mestu na plaži tokom leta,ali mogu se raditi i na spravama,sa odgovarajućem opterećenjem.
       Ujutro i uveče je najbolje izvesti ove vežbe u tri serije od po deset puta,za šta treba izdvojiti 10 do 15 minuta.Ako se vežbe ne rade pravilno,može doći do pucanja trbušnog mišića,pa zbog toga ne bi trebalo raditi odjednom 50,100 trbušnjaka.
       Noge su blago raširene,savijene u kolenimaIz ležećeg položaja podižemo se i rukama idemo do kolena-ponoviti 10 puta.
       Kosi trbušnjaci iz ležećeg položaja,trbušnjake radimo kretanjem u levu i desnu stranu naizmenično.
      Noge su ispružene,ruke iza glave,savijamo se tako što levim laktom dodirujemo desno koleno a sledećim trbušnjakom desnim laktom dodirujemo levo koleno.
      Ležimo na strunjači ili na nekoj ravnoj podlozi,ruke su uz telo.Istovremeno,lagano podižemo glavu i ruke-ponoviti 10 puta. 

 

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime