Dosadašnja istraživanja pokazala su da seks dokazano deluje kao antidepresiv, smanjuje stres, opusta i pozitivno utiče na izgled kože. Redovni seksualni odnosi smanjuju rizik od srcanog udara,  jačaju mišiće, podstiču cirkulaciju, proizvode osećaj sreće.

UMANJUJE STRES I DEPRESIJU

Tokom seksa mozak oslobađa endorphin, hormon sreće koji umanjuje stress i stvara osecaj euforije. Seks takođe učvršćuje veze među partnerima, utiče na samopouzdanje, pozitivno razmisljanje.

Zanimljivo je da seks na osecaj sreće utiče više od novca. Dokazano je da ljudi koji imaju redovan seksualni život bolje spavaju.

DOBAR JE ZA SRCE

Tokom polnog odnosa, srce ubrzava ritam i od 70 otkucaja u minuti, penje se čak do 150 otkucaja. Seks je izvanredan trening za srce. Naime ako imate odnose tri puta nedeljno smanjujete rizik od srčanog udara za 50 odsto. Za vreme seksa dublje se diše, tako da telo dobije više korisnog kiseonika.

UBLAŽAVA BOL

Neposredno pre vrhunca, nivo hormona oksitocina raste pet puta, što dovodi do velikog oslobadjanja endorfina. Oni umiruju bol, poput glavobolje, artritisa, migrene. Tokom polnog odnosa povecava se i protok krvi u mozak koji nosi veću kolicinu svežeg kiseonika i budi uspavane neurone.

ČISTI KOŽU

Žensko telo za vreme seksa udvostručava proizvodnju estrogena koji podstice sintezu kalogena. Kao rezultat javlja se veći sjaj kože i mekša koža. Znojenje tokom seksa čisti pore, što takođe kožu čini sjajnijom i smanjuje nastanak dermatitisa.

ZA DUŽI ŽIVOT

Američki stručnjaci sa klinike “Majo” došli su do zanimljivih rezultata. Dokazano je da seks moze da produzi zivot od 10-12 godina.

POBOLJŠAVA IMUNITET

Više seksualne aktivnosti znači i manje prehlada, gripa i zaraza.

Jedan do dva odnosa nedeljno povećava nivo antitela imunoglobulina A (koji jača imunitet) za 30 odsto.

ČINI VAS ATRAKTIVNIJIM

Seksualna aktivnost podstiče tela da jače luči feromone, hemikaliju koja privlači suprotan pol. Osim toga seks blagotvorno deluje na samopouzdanje, koje zatim doprinosi vašoj privlačnosti.

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime