Svako želi bolje telo, lepšu figuru i da vaga manje pokazuje. Žene su uglavnom opsednute sa ovim problemima i žele da zadovolje neke „kriterijume“. Ali ne može biti svako savršen, i nije niko savršen! Sa sledećim malim trikovima ćete moći da smršate nekoliko kilograma i da zatežete telo! Proleće kuca na vratima, stiže lepo vreme, a Vama je potrebna dodatna nega i dijeta?

Nemojte da zalazite u razne dijete, već saslušajte sledeće savete u vezi nege tela i promene načina ishrane.

 

Ishrana igra važnu ulogu u celom procesu mršavljenja. Masni i veoma začinjeni obroci su vrlo štetni po zdravlje. Izbacite svinjsko meso koji jedete sa kombinacijom pomfrita i majoneza. Naravno, uz ova jela uglavnom paše i vruć hleb. E, pa tu je problem. Ako se odlučite da jedete na primer meso, to isključivo kombinujte sa svežom salatom ili nekim sosom. Zaboravite na pečeni krompir i na razne „dodatke jelima“.

Da li stalno osećate potrebu za grickalicom? Da, to je sledeći problem u vašem životu. Iako znamo da su čips, smoki i ostali primamljivi zalogaji najveći neprijatelji, mi ih i dalje „pomalo“ grickamo. Morate se suočiti sa ovim činjenicama i pokušati da ih izbegavate. Zamena za ove proizvode se mogu naći u bio radnjama (orasi, lešnici, neslani kikiriki i suvo voće) ili ih pripremite sami (kokice). Međutim, pazite na količinu, od ovih namirnica možete pojesti samo 10 dkg u toku dana.

Slatkiši, torte, kolači… Šta reći? Obožavamo ih i jednostavno ne možemo živeti bez njih! Pripremite kući kolače koji ne sadrže mnogo šećera i brašna. Na internetu ćete pronaći recepte koji su laki za pripremu i fino će se uklopiti u Vaš novi stil ishrane. Pored toga jedite puno svežeg voća koji je najbolje konzumirati tokom jutarnjih časova (može i umesto doručka). Pahuljice, mleko i jogurt su idealni za varenje, a tu su i razne supice.

Da ne zaboravimo ni na fizičku aktivnost koja će pomoći da odstranite celulit i višak kilograma. Nedeljno tri puta je dovoljno po sat vremena trčanja, brze šetnje, vožnja bicikla ili neki rekreativni sport. Ako mislite da ste previše lenji, uplatite članarinu u nekom fitnes centru i na taj način ćete da naterate sebe na redovne treninge.

Pored svega moramo još istaći značaj čiste, negazirane vode! Organizmu je potrebno dovoljno tečnosti da ne bi dehidrirao. Popijte 2 l vode na dan i bićete zadovoljni sa svojim izgledom. Čajevi poput zelenog čaja ili koprive je takođe dobra za postizanje boljih rezultata.

Zaboravite na cigare, kafu i alkohol. Oni veoma štetno utiču na Vaše zdravlje i na zdravlje Vaše dece i porodice. Izbegavate ih i bićete srećniji i zadovoljniji svojim životom!

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime