Evo nekoliko korisnih sajtova za traženje posla u Nemačkoj. Objasniću vam malo detaljnije kakve su Vam mogućnosti za pretragu na svakom i do kakvih informacija možete doći.

www.gehaltsvergleich.com – Sajt ima veliku berzu poslova http://www.gehaltsvergleich.com/jobs, ali to nije najinteresantniji deo. Za većinu poslova koje dobijete u pretrazi piše koliku bruto platu mozete očekivati. Takođe, na strani za pretragu zanimanja http://www.gehaltsvergleich.com/gehalt/Maschinenbauingenieur-Maschinenbauingenieurin možete videti kako se kreću plate po regionima Nemačke u zavisnosti od iskustva, pola, godina starosti… U bruto-neto kalkulatoru http://www.gehaltsvergleich.com/gehaltsrechner možete izračunati kolika bi bila vaša neto plata.

http://www.placement24.com/de/ – Sajt gde headhunter-i traže Vas. Popunite svoj profil, preporučujem na nemačkom, i sačekajte 🙂 Na ovom sajtu imate mogućnost da uplatite odgovarajući paket i tada postajete vidljivi većoj grupi headhunter-a. Na sajtu možete besplatno podesiti „agenta“, koji traži poslove za Vas, po ključnim rečima koje ste postavili i šalje Vam oglase na mail onoliko često koliko ste to podesili.

http://www.kununu.com/ – Kununu je pravi sajt za Vas, ukoliko Vas je neka firma već kontaktirala. Ovde možete videti šta misle njeni zaposleni. Ocenjuje se više parametara: kolege, plata, karijera, projekti i td. Svaki anonimni korisnik iznosi detaljno svoje stavove o firmi. 🙂

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime