Svaki početak je težak, tako je i sa ljubavnim vezama. U očima partnera biste želeli da izgledate savršeno, trudite se da pronađete što više zajedničkih crta tom osobom, radite pregršt stvari kako biste impresionirali osobu koja Vam se dopada, a da li ste se nekada zapitali šta je ono što nikako ne treba da radite na početku veze?

 

Nemojte da glumite da ste neko drugi

Ako od samog početka počnete da “zaboravljate“ neke činjenice o sebi (kao na primer da su noćni izlasci nešto bez čega ne možete) ili ako se budete pravili da Vam se dopada sve što ona ili on uradi i kaže, možete pokvariti vezu koja je tek počela. Budite sigurni da će druga strana jednom uočiti sve ono što ste pokušali da sakrijete i predstavite kao drugačije. Sasvim je jednostavno- nemojte da se pretvarate, budite ono što jeste, verovatno je da ćete se baš kao takvi svideti osobi koja se dopada Vama.

Nemojte žuriti

Vama se neko dopada i Vi biste to želeli da podelite sa svima. Ipak, nemojte da žurite sa tim: ako na samom početku počnete osobu da predstavljate kao nekoga ko je “samo Vaš“, možete ostaviti utisak nekoga ko je nesiguran u sebe. Ne morate baš svim prijateljima sa kojima upoznate Vašeg novog partnera ili partnerku reći da ste u zvaničnoj vezi. Pustite da stvari idu svojim tokom, neka oni sami primete da je Vama ta osoba bitna. Time ćete njemu ili njoj staviti do znanja da ste strpljivi i zreli, kao i da niste od onih koji svakoga puštaju u svoj život, što je osobina koja se i te kako ceni.

Manite se reči, mislite na dela

Ljubavne reči su nešto što svako od nas želi da čuje. No, oprezno sa njima! Nemojte da govorite ono što ne osećate i da obećavate ono za šta niste sigurni da možete i želite da ispunite. Postoji bezbroj načina da dragoj osobi pokažete da Vam je stalo: budite pažljivi i to je za početak dovoljno. Nemojte da zaboravite da pitate nju ili njega kako je provela dan, trudite se da je pažljivo slušate i razumete i time ćete joj reći da Vam je stalo.

Očekujete da pročita Vaše misli

To što se nekome dopadate ne mora da znači da taj neko odmah treba da zna šta Vi mislite, želite i osećate. Čak i ako se desi da ona ili on nekada pogreši i učini nešto što se Vama ne dopada, imajte strpljenja i potrudite se da objasnite šta Vam ne prija. Ljutnja ne vodi ničemu, već pokazuje samo da ste nezreli i nespremni za razgovore, a samim tim i za vezu.

Radoznalost je ipak ubila mačku

Veoma je lepo ako ste zainteresovani za osobu koja Vam se dopada, samo nemojte preterivati u tome. Nemojte je obasipati suvišnim i često neprijatnim pitanjima, jer može pomisliti da ste previše radoznali i navalentni, što niko ne voli. Nemojte da se kod drugih raspitujete o njemu ili njoj, već budite strpljivi i sačekajte da počne da Vam veruje. Radoznali ljudi neretko ostavljaju utisak osoba koje ne zavređuju poverenje drugih, a sigurno je da ne želite da neko ima takvo mišljenje o Vama.

Ne smete biti naporni

Vama se ona ili on dopada i želite da provodite što više vremena zajedno. Ne smete na samom početku veze da se pretvorite u posesivnu i dosadnu osobu. Budite sigurni da Vaša draga osoba ima svoje prijatelje, interesovanja i hobije koje ne želi da zapostavi.
Pokušajte da ih razumete i dopustite da ona ili on sami pronađu vreme za Vas, jer je to najbolji način da Vam neko pokaže da mu je stalo.

Prvo ljubav, pa tek onda prijateljstvo

Svako od nas bi želeo da u partneru pronađe ljubavnika i najboljeg prijatelja. Ipak, ako počnete od samog početka romanse da dragu osobu opterećujete svojim poslovnim i privatnim problemima, vrlo brzo ćete ostati sami. Neka vaše zajedničko vreme bude ispunjeno lepim trenucima, jadikovanje ostavite za rame najboljeg prijatelja. Ako se desi da ste imali loš dan na poslu i zbog toga ste neraspoloženi, ne morate odmah obavestiti o tome nju ili njega- sačekajte da prođe “žuta minuta“, pa potrčite u zagrljaj voljenoj osobi.
Da biste postali najbolji prijatelj sa voljenom osobom, potrebno je da se upoznate, a da biste upoznali drugu stranu potrebno je da je uverite da ima razloga da provodi vreme sa Vama. U tome jedino možete uspeti ako vreme koje provodite zajedno učinite prijatnim i kvalitetnim.

Neka vreme radi za vas

Kao što ste i sami mogli da primetite, na početku svake veze je najbitnije da budete strpljivi. Nemojte da insistirate da se stvari odvijaju brzo, jer to nikako neće izaći na dobro. Ne smete da silite voljenu osobu da Vas uvede u njen život, dopustite joj da ona to učini sama. Nemojte da insistirate na upoznavanju sa porodicom, bliskim prijateljima i “tituli“ pravog ili prave. Neka vreme bude Vaš prijatelj, neka ono radi za Vas, budite sigurni da će veza koju ste započeli biti srećna.

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime