Sigurno je da svaka devojka želi kraj sebe imati romantičnog partnera sa kojim može uživati u romantičnoj vezi. Neki kažu da je romantika kliše, neki kažu da je ona ne postoji, a neki drugi smatraju romantiku veoma bitnom.

Ipak, drage dame, ako bismo zaboravile holivudske filmove, da li bismo znale šta zaista znači romantičan muškarac i romantična veza?

Romantika je skupa

Pogrešno! Romantični trenuci su najčešće besplatni. Oni ne moraju uvek podrazumevati večeru uz sveće u nekom otmenom restoranu, kao ni ogromnu kadu punu tople vode i ružinih latica i slično. Štaviše, ako bismo se našli u nekoj od navedenih situacija, postavlja se pitanje da li bismo doživeli tu romantičnu atmosferu, jer ona ne zavisi toliko od mesta na kome se nalazimo, već od osećanja koja nas obuzimaju u tom trenutku. Šetnja po parku u sumrak, recimo, može se pretvoriti u najromantičnije veče, samo ako dopustimo osećanjima da isplivaju na površinu, zatvorimo oči i uključimo maštu.

“Specijalni“ dani moraju biti romantični

Svi bismo voleli da je tako, ali često je potpuno drugačije za šta postoje sasvim racionalna objašnjenja. Nova godina, primera radi, treba biti jedan od onih romantičnih dana, ali ako se ipak pretvori u sasvim obično veče, nemojte da očajavate, već se samo setite kolika pometnja zavlada pred taj praznik. Pronaći odeću, mesto za proslavu koje odgovara vama i dragim ljudima oko vas, kao i mnogo drugih obaveza, jednostavno ne dopušta da se tog dana prepustimo mislima o romantici. No, ipak sve nije tako crno, jer prvo novogodišnje jutro, nakon žurbe i pometnje, kraj voljene osobe sa kojom se smejete i posmatrate pahulje može biti jedno od onih romantičnijih jutara u vašem životu. Takođe, rođendanske proslave, po nekim nepisanim pravilima bi trebalo da podrazumevaju i romantična iznenađenja, ali kako svaki slavljenik ima pregršt obaveza, često za takve stvari ne bude mesta. Zato, drage dame, verujte u one obične dane i začinite ih romantičnim sitnicama i budite sigurne da nećete pogrešiti.

Romantika zahteva mnogo vremena

Greška! Jedna čokoladica u obliku srca, ples u dnevnoj sobi uz omiljenu pesmu sa radija zahteva tek nekoliko minuta. Komplikovana iznenađenja, kakva srećemo na filmskom platnu, ne treba da izvodite kod kuće, bolje je da se okrenete jednostavnijim stvarima. Noćas ste slučajno otvorili prozor i videli zvezdu padalicu? Pošaljite vašem muškarcu jedan sms i podsetite ga da pogleda u nebo: možda se posreći njemu koliko i vama, a zvezde možete brojati i kada ne stojite jedno pored drugog, što je takođe romantično.

Koja su mesta romantična?

Svako mesto može biti romantično, samo je pitanje šta vi i vaš partner volite. Priroda, naravno, zauzima prvo mesto po mišljenju mnogih, ali ako se vi ili on bojite insekata, ne podnosite vlagu, imate osetljivu kožu, primera radi, bolje pronađite romantično mesto koje vama odgovara. Vaš grad sigurno ima puno zanimljivih, čak i starinskih, ulica kojima možete prošetati, možda ima i neki lep vidikovac ili šetalište kraj reke, pa ne budite lenji, bacite se na istraživanje. Sigurno je da ćete, i to vrlo brzo, pronaći mesto koje vama odgovara. Naravno, nemojte da zaboravite izložbe, predstave na otvorenom i biooskope, jer su ova mesta, neretko, vrlo romantična ako volite umetnost.

 

Romantika i volim te uvek idu zajedno

Bilo bi lepo da je tako i jedno volim te, ako ćemo iskreno, svaku situaciju čini romantičnom, ali i ćutanje, zagrljaji u mraku,kao i zajedničko ušuškavanje ispod pokrivača, bez mnogo reči, može biti jedan od sinonima za romantiku.

Muškarci treba da se potrude, a žene da uživaju u romantici

Ova tvrdnju vrlo često čujemo, ali ona nije tačna, jer se zasniva na mišljenju da muškarci ne vole romantiku i da im ona ne predstavlja nešto bitno, što nije tačno. Obratite pažnju i biće vam jasno koliko se vaš muškarac može obradovati nekoj sitnici i nekom lepom gestu sa vaše strane, pa ćete shvatiti da oni to i te kako vole, samo, pošto ih zovemo jačim polom, retko to traže od nas, dok se dame stalno žale na neromantične muškarce. Zato, učinite prvi korak, vrlo brzo ćete dobiti pozitivan odgovor. Budite sigurni da bi on voleo da vas iznenadi na romantičan način, samo muškarci često ne znaju šta žene žele od te famozne romantike, pa mu vi to same pokažite i pred vama će se otvoriti more romantičnih trenutaka.

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime