Zastrašujuće je kako ono što jedne nedelje savršeno pristaje našim mališanima, već sledeće je premalo, preusko ili nedovoljno dugo. Svako malo, pa sređujemo i praznimo dečije garderobere. Srećni su oni koji imaju kome da daruju i od koga da prime dečiju garderobu koju su drugi klinci prerasli. vašom odevnom kombinacijom se svakako mora menjati i obnavljati češće od garderobe za odrasle, a kupovina u outlet prodavnicama može biti veliki spas za kućni budžet. S obzirom a je leto na pragu, pročitajte par korisnih saveta i podsećanja kada je letnja garderoba za dečake u pitanju.

I dok prelepo dizajniranu i dopadljivu garderobu za devojčice mogu kupiti na svakom rafu, mamama je beskrajno teško da „iskopaju“ slatku stvarčicu za svog dečaka. Istini za volju, dečaci se neće previše buniti zbog printova Nindža Kornjača, Spajdermena ili Angry Birds, ali mame zaista žele nešto više. I naravno da imaju pravo na to. Koliko su samo puta progledale kroz prste izborima koje pravi tata, dosadnim majcama i kačketima sa grbom omiljenog kluba ili printovima Ferarija preko cele majice. Treba se zaista valjano namučiti i pronaći zanimljivu odeću za dečake. Mnogi će se iznenaditi da je ovakvu garderobu češće moguće naći u outlet radnjama, gde naprosto „ispliva“ neki zaboravljeni favorit. A možda nađete i neki zanimljiv komad koji možete upariti sa vašom odevnom kombinacijom.

Jedno od važnijih pravila za leto je da kupujete konforniju garderobu. Po cenu da vam vaš mališan ne izgleda utegnuto kao sa modne piste, on će se ipak osećati daleko prijatnije i biće srećniji ukolko ima dovoljno prostora da „prodiše“ ispod svoje odeće. Takođe, široki šortsevi i bermude su daleko zdraviji izbor za njega. Osim na veličinu, obratite pažnju i na izbor materijala. Izbegavajte sintetiku jer mu u letnjim danima, na visokim temperaturama neće prijati, a postoji opasnost i od ojeda, pogotovo ukoliko mu obučete uski sintetički šorts. Trudite se da mu preko leta farmerice oblačite što ređe. Bez obzira na uzrast, sve ono što vama neće prijati na visokoj temperaturi, neće ni njemu.

Majice moraju biti pamučne, a za letnje dane je najbolja kombinacija pamuka i poliestera. Izbor dezena i boja je jednako zanimljiv kao i za odrasle. „Polo“ majce su uvek aktuelne i dobar su izbor, dok se trendi majce sa velikim zanimljivim printovima mogu naći po sasvim pristojnim cenama.

Osim starog dobrog pamuka, još jedna važna stvar koju ne smete zaobići je zaštita od sunca. Slameni šeširi su uvek i zauvek aktuelni, baš kao i sportski kačketi. Budite posebno obazrivi kod izbora naočara za sunce. One su nezaobilazne, a osim zanimljivog dizajna koji može biti sportski ili hipsterski, sve u zavisnosti od vaših preferencija, najvažnija stvar jeste UV zaštita stakala.

Dečaci prosto obožavaju „Crocs“ obuću koja im daje istovremeni osećaj slobode i udobnosti. Možete ih pronaći u raznim bojama, različitih proizvođeča i po različitim cenama. Takođe, za večernje šetnje ili kada su nešto svežiji dani, udobne kožne patike, baš onakve kave voli da nosi i tata, biće po meri vašeg dečaka.

Ovog leta, u modu se na velika vrata vraćaju karirane košulje. Raznobojne su, dobro iznijansirane, nalik na one za odrasle. Nekoliko lepih kariranih košulja biće pun pogodak za svečanije prilike.

Ne zaboravite, iako smo ponekad zainteresovaniji za “moderiranje” nego li praktične stvari, garderoba za decu pre svega mora biti udobna i od kvalitetnih materijala, a veličina uvek može biti za pola broja ili broj veća.

Ostavite Komentar

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas unesite ime